2011-09-27

Frosseri i att vara hemma :-)

Enligt en äldre upplaga av SAOL så betyder frossa följande:
  • lidelsefullt hängiva sig åt förtärande av (ngt)
  • glupskt sluka
  • förtär

Jag måste erkänna. Jag bedriver frosseri... Jag hänger mig lidelsefullt åt:
  • Min egen C...
  • Mina vänner...
  • Min Stad...
  • Goda saker som äppelpaj, glass, kakor...
  • Promenader i vackert svenskt höstväder...
  • Svenskheter både i allmänhet och synnerhet....
Söndagen tar nog topplaceringen i "Svenskhet":
Besök på Ikea, Ut till Röda huset med Vita knutar i skogen, Promenad med hästar, Surströmming till förrätt med NorrlandsGuld och Skåne som dryck, Grillade Vildsvin och Älgfärsbiffar till varmrätt, (chokladpannakotta) med Hallon, Blåbär och Björnbär till efterrätt, Thåström och Lundell i stereon... 
Allt detta i bästa vänners sällskap! Kunde inte blivit bättre!!

Tyvärr har dessa dagar tendens till att gå alldeles för snabbt! Har träffat många, ätit mycket gott, gjort många trevliga saker, haft det väldigt bra. 

Men jag hade velat göra ännu mer, äta fler goda saker, träffa fler trevliga människor... Men tiden är tyvärr begränsad. Hinner inte med allt jag gärna hade gjort. Helt enkelt inte haft tid till allt!




Så er som jag inte har träffat, er som jag inte har pratat med, de fik jag inte har besökt och allt jag inte har hunnit med... Det beror inte på att jag inte vill, utan att jag inte har hunnit. Så ta inte illa upp.

Viljan är att hinna med "allt och alla" som är kvar nästa gång jag kommer hem på 2 veckors ledighet. Och går allt enligt plan så kommer jag hem till juletid!

Men nu skall jag njuta av ytterligare något dygn hemma!!

2011-09-21

Det faller regn, regn, regn...

Gick morgonpromenad i morse. Det duggregnade, blåste och var grått. Med andra ord en vanlig höstmorgon hemma i stan... Men jag log ändå.

Nu öser regnet ner. Och jag ler ändå.

2011-09-19

Fortfarande skönt....

Nu när jag är hemma hos kära och nära så känner jag att jag prioriterar "real life" före bloggen. Därför blir det lite färre inlägg just nu... Men det går ju faktiskt att ringa mig på mitt vanliga svenska nummer om du vill höra hur jag har det!


Har lyckats landa hemma.
Bokstavligen talat! Det första dygnet var det två filmer som sändes samtidigt på samma kanal. I ena halvan av huvudet snurrade Sverige, Familj, Vänner och i det andra snurrade Kashmir, Patruller, Rapporter. Men nu har jag lyckats pausa jobbet..... Nästan iaf..... Visst, det ligger i bakhuvudet och gnager (dock ej frivilligt) men fokus ligger såklart hemma.

2011-09-15

HEMMA!!! SKÖNT!!!

Säger inte mer än så... Ska njuta av livet nu!

20 grader kallare!

Inflygning över Stockholmstrakten. Vatten, skogar, grönt, riktiga hus! Shit, vilket vackert land vi lever i...

Fast kaptenen berättade nyss att det var 13 grader på Arlanda :(
Snudd på en tredje del av vad jag är van vid.... Men, det är smällar jag gärna tar!

Snart landar jag i Svea Rike!

En film och ett par glas senare....

Såja. Tiden går... Har bara 2,5 timme kvar till ARN. Jo, kom till Doha drygt en timme sent.
Så knappt en timmes mellanlandning. Trillade in på loungen som var trevlig! Tyvärr kände jag mig lite stressad, så det blev bara en snabb frukost där. Tanken var egentligen att hinna duscha, byta kläder och njuta lite. Men med transfer mellan flygen, terminaler och ny incheckning innebar att fick jag prioritera mat före shopping och lull-lull.
Men, men, hann med lax, mozzarella, några våfflor och lite Aspens musli! Så jag klagar inte.

Ut till ny den nya kärran som tar mig till ARN. Får reda på att en kille jämte mig och jag, vi de sista pax'en att boarda. Kliver åter igen åt vänster när vi gått ombord (kan helt klart vänja mig vid det!) och det är tomt i businessklassen. Tomt!?!

Flyga från Islamabad

Hej igen...

Nu har jag lite bättre med tid. Skärmen visar fem och halv timme till ETA Stockholm/Arlanda. Sitter på flyget från Doha mot Svea rike;)

Sippar ett glas fin champagne, väntar på att få in frukostens huvudrätt och är ganska nöjd med livet...

Resan började kl 0030 med att jag blev hämtad och körd till flygplatsen. Ni som har rest med mig vet att jag inte brukar lägga på en massa plustid innan flighter. Men denna gången var jag nästan 4 timmar innan avgång på flygplatsen. Ryktet säger att det varierar mellan Kaos och TOTAL KAOS på Islamabad flygplats.
Och utanför var det ganska illa, tja i våra mått mätt men ungefär normalkaos för att vara Pakistan

Har inte tid....

Har inte tid med att skriva inlägg....
Sitter i Doha.
Har fullt upp med att äta lax och mozarella, dricka latte med crossianter och njuta av bussiness lounge.

Shit, kan vänja mig vid att åka businessclass ;-)

Hörs sen!

2011-09-13

Rätt kommentar och snart bär det av...

HELT RÄTT KOMMENTAR!


Tack. Behövde det! Inget medlidande och inget mjäkeri. Klockrent Kaisa!

C sa till mig att "Du e inget roligt att prata me när du e på det humöret... Puss och hörs imorgon istället!" Vilket var ett tydligt budskap det med.

Vem eldar gräs i skymningen?

Igår kväll var det någon som eldade gräs. Helt klart! Frågan är bara vilken sort...

Kan ha varit grannen som svedde diket. Kanske eldade någon lite sopor på en gräsmatta. Eller så var det helt enkelt någon som "eldade på" lite gräs.

Nu måste jag erkänna att jag inte är särkilt hemma på olika sorters gräs. Men doften kände jag igen. Helt klart! Frågan är bara varifrån...

Efter att ha funderat en stund så finns det två alternativ kvar. Det ena associerar jag till Thailand,  en svag doft som kommer fram i skymningen och varma sommarnätter. Den andra minnesbilden är från promenader i Amsterdam. När man gick längs gatan, fick en käftsmäll av en tydlig doft och insåg att man passerade en ytterliggare en "coffe shop".

Oavsett vilket, så har jag dragit slutsatsen att det handlar nog om ett speciellt "gräs", mer än vanlig en gräsmatta....

Förresten så växer det hampa här som det växer brännässlor hemma. Typ över allt.

2011-09-11

Segt nu...

Om mindre än en vecka är jag hemma!!

Fast just nu känns det segt. Riktigt segt...

Inget är skoj, träningen suger och finns en massa jobb som ligger och väntar. Saker som måste göras och dessutom måste jag packa för att kunna sticka härifrån.
Men jag får f#n inget gjort...

Imorgon kommer min efterträdare. Äldre man från Sydamerika. Det lilla jag har träffat honom så går det inte att kommunicera med honom då hans engelska är sämre än Manuel i "Faulty Towers". Ska bli skitskoj att försöka ha överlämning till honom... Ser verkligen fram emot att få sällskap de två sista dygnen innan leaven börjar!

Trött, kinkig ,ont i kroppen och inget "go" eller "klipp" alls.
Segt. Riktigt segt...

2011-09-09

Annorlunda födelsedag, igen...

Tjaa... det är väl bara att erkänna. Det är min födelsedag idag. Och återigen är jag på något "konstigt" eller annorlunda ställe och firar min födelsedag...

Funderade faktiskt på det i morse. Hur mitt liv ser ut och vad jag har gjort hittills. Nä.. har inte blivit gammal och sentimental... Har bara en massa tid så att jag hinner tänka en massa...
Som tur är föll jag inte så långt ner i träsket att jag funderade över hela mitt liv utan det fick bli i 5 års intervaller. Och jag började när jag fyllde femton.
Och har jag inte heller hamnat i sådant navelskåderi att jag har börjat fundera över min barndom huruvida den var bra eller traumatiserande... Men för att sammanfatta den snabbt. Den var bra!

2011-09-07

Humor...


I morse såg jag ett gäng snubbar i min trädgård… Efter en stund dök det upp en motorspruta och sedan började de mecka med ett betonglock på gräsmattan…

2011-09-05

Min söndag


Hur har din söndag sett ut?
Min började som vanligt med en morgonpromenad strax efter sex. Solen hade redan bränt bort molnen så temperaturen var strax under 30 grader. Kände mig lite segstartad imorse så rundan blev bara 1 timme 15min idag. Svettigt men skönt och framförallt vaknar jag gött till liv när man står i duschen efteråt!

Som vanligt är det ”morgonrutin” kl 0800 med radiocheck, lite pappersarbete och kolla mailen. Just nu är jag utan Internet igen (därför är det säker inte söndag när du läser detta…) så jag får de viktigaste mailen/uppgifterna på sms.

Pakistan, nästa chartermål?


Inser att mitt tidigare inlägg innebär att vissa drar liknelser till en semester i Thailand… Fast här är vissa väsentliga skillnader. Tyvärr finns det vissa saker som man måste ta i beaktande om man ska följa kulturen och traditionen här.

  • Dresscode här är heltäkande kläder.
    • Byxor som går över knäna sägs vara ok, men min erfarenhet är att så är inte fallet. Visar jag mig utanför huset i mina knickers/vadarbyxor/trekvartsbyxor eller vad det heter (dom slutar på mitten av vaden) så tittar folk mycket skeptiskt! Vilket innebär långbyxor på!

Kakor é gott!


Jaaa… ni som känner mig vet att jag gillar kakor. Och bakelser. Och tårtor, kex, bakverk, osv. Vissa påstår att jag gillar allt som är sött (vem gör inte det???) men det vill jag värja mig lite emot! Äter ju faktiskt inte godis eller ren choklad, dricker helst mitt te utan socker och skippar oftast sylten på gröten!

Men jag måste erkänna.. Ja! En kaka kan göra mig glad! Och för tillfället är jag rejält sugen på det mesta. Har ju kommit på att göra milkshakes, att det är gott med bananer när man har tråkigt och tyvärr är äta ett bra tidsfördriv!

Varmt och skönt!


Japp, här e varmt. Rejält varmt!
Och det är faktiskt ganska gött!

Utan internet i nästan en vecka...

Näää, inte glömt bort. Inte haft för mycket jobb eller tröttnat heller. Har bara varit offline sedan ibörjan på förra veckan.

Tråkigt att inte kunna prata med dem där hemma, skicka och få mail eller skriva inlägg. Men framförallt påverkar det ju jobbet, vilket jag har skrivit om tidigare....

Mycket lägligt försvann internet samma dag som deras firande av Eid börjande. (Typ som julhegen för oss) Inget svar, ingen support och internetlevanrantörens kontor stängt.

Jag åkte dit imorse, såg arg ut och tog med mig en av deras snubbar tillbaka till min dator på kontoret. Han satt och pillade lite med datorn. kollade upp adsl-modemet, kollade anslutningarna och provringde telefonlinjen. Sedan försökte han åter igen logga in med användarnamn och lösen, vilket fortf inte funkade...
Efter mycket om och men ringde han tillbaka till serverhallen och fick ett nytt lösenord.
(självklart stod jag och kollade in allt han gjorde.)

När det väl funkade så frågade jag vad som var fel. Fick till svar att någon ändrat inställningarna på modemet. NÄ! Jag är den ende som använder datorn och jag har INTE ändrat inställningarna!!
Jo... Någon har ändrat inställningarna..
1 Ingen har ändrat inställningar
2 Du kollade dem själv och ändrade inget du heller!
3 Varför har du fått ett nytt lösenord till användarnamnet om det var fel på modemet?
(Han insåg nog inte att jag hade kollat vad han gjorde och att jag inte e helt tappad bakom datorvagnen)

Fick något lulligt svar tillbaka, krävde honom på hans egna telefonnummer så att jag kan ringa och klaga om det lägger av igen samt skickade iväg honom...

Skit samma, e online igen!!